top of page

Αποχαιρετισμός στο Γιώργο Αναγνωστόπουλο

Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την απώλεια του ιδρυτή και πρώτου προέδρου (1980-2001) του Π.Σ.Α.Τ. κου Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος απεβίωσε στις 9 Ιουνίου 2018 στην Αθήνα. Η κηδεία του τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.


Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος ίδρυσε το Επιστημονικό Σωματείο με τον τίτλο: Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου, το 1980, έχοντας αρχικά μέλη καταξιωμένους επιστήμονες (Αρχιτέκτονες Μηχανικούς, Δασολόγους, Γεωπόνους) με αγάπη για το τοπίο. Στόχος του ήταν η ανάπτυξη, η προώθηση της Αρχιτεκτονικής Τοπίου ως επιστήμης και τέχνης, η προστασία και η κατοχύρωση του επαγγέλματος του Αρχιτέκτονα Τοπίου στην Ελλάδα και η πληροφόρηση του κοινού για θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό, την προστασία και την διαχείριση του τοπίου.


Διετέλεσε πρόεδρος της ΙFLA 1992-1996 και Αντιπρόεδρος της IFLA Central Region (1989-1991). Ως απεσταλμένος της Ελλάδας, στις διεθνείς συνεργασίες, συνελεύσεις και συναντήσεις έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης, κληροδοτώντας σε εμάς τους νεότερους την υστεροφημία ενός Συλλόγου αναγνωρισμένου και σεβαστού μέλους της I.F.L.A..


Eργάστηκε ακούραστα για την Αρχιτεκτονική Τοπίου, αφήνοντας σ’ εμάς του νεότερους ένα σημαντικό αλλά και συνάμα βαρύ φορτίο, έναν δηλαδή ακμαίο σύλλογο που θα αυξάνει τα μέλη του, θα προάγει το πνεύμα συναδέλφωσης, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους,  θα προβάλει ανελλιπώς το έργο του Έλληνα Αρχιτέκτονα Τοπίου και θα μάχεται για την διαφύλαξη και προάσπιση των επαγγελματικών του δικαιωμάτων.


Όλοι εμείς που είχαμε την τιμή και τη χαρά να συνεργαστούμε μαζί του και να τον γνωρίσουμε κι ως Άνθρωπο, αισθανόμαστε βαρύ το χρέος να τιμήσουμε την προσφορά και το παράδειγμά του στο Σύλλογό μας, συνεχίζοντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο του.


Αποχαιρετώντας τον, με σεβασμό, στο τελευταίο του ταξίδι, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση μας και τη θερμή μας συμπαράσταση στην οικογένεια του.

Θα μας λείψει.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ.Α.Τ.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page