top of page

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διοικητικό Συμβούλιο 2022-2024

LENA ATHANASIADOU.jpg

Πρόεδρος -  Δρ. Ελένη Αθανασιάδου

Δρ. Αρχιτέκτων Τοπίου (MLA + PHD ΑΠΘ) - Γεωπόνος (BSc + MSc Horticulture) και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) του Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ, συνδιδάσκουσα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα του Τμήματος Γεωπονίας, Τμήματος Αρχιτεκτόνων και ΔΠΜΣ Αρχιτεκτονικής Τοπίου, ΑΠΘ. Υπήρξε Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας του ΠΣΑΤ (2018-2021) και εκπρόσωπος (Delegate) του ΠΣΑΤ στη Διεθνή Ομοσπονδία Αρχιτεκτόνων Τοπίου (IFLA, IFLA Europe) (2020-22). Μέλος του διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου του Institute for Research on European Agricultural Landscapes e.V. (EUCALAND) και η Αρχιτέκτων Τοπίου του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης. Συν-συγγραφέας βιβλίων, έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων και είναι κριτής εργασιών επιστημονικών περιοδικών.

OLGA BAKIRTZH.jpg

Γενική Γραμματέας -  Δρ. Όλγα Χ. Μπακιρτζή

Δρ Γεωπόνος – Αρχιτέκτων Τοπίου (MLA), εργάζεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Σπουδές στο Αριστοτελείο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Heriot-Watt University του Εδιμβούργου. Διδάκτωρ της Σχολής Γεωπονίας του ΑΠΘ. Ασχολείται με παρεμβάσεις προστασίας και ανάδειξης του ιστορικού τοπίου και εξειδικεύεται στην διαχείριση της βλάστησης σε αρχαιολογικούς χώρους και περιβάλλοντες χώρους μνημείων. Έχει δημοσιεύσει δύο μονογραφίες και σειρά άρθρων σε σχετική θεματολογία.

ANDREAS NASSOS.jpg

Αντιπρόεδρος Επαγγελματικών Θεμάτων -  Ανδρέας Νάσσος

Ο Ανδρέας Νάσσος γεννήθηκε στις Σέρρες. Έζησε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε Γεωπονία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Αρχιτεκτονική Τοπίου στο ίδιο πανεπιστήμιο από όπου αποφοίτησε το 2008. Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του ζωής εργάστηκε ως Αρχιτέκτονας Τοπίου σε γραφείο της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δικό του γραφείο και ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα τοπίου στην Αθήνα. Έχει εμπειρία σε έργα τοπίου με διαφορετικές τυπολογίες και κλίμακες. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και εργαστήρια με θέμα το Design, την αειφορία και το αστικό περιβάλλον. Το 2016 ήταν από τους συνιδρυτες της μη κερδοσκοπικής εταιρείας LOOP, μιας ομάδας που προωθεί την ποικιλομορφία και την διακρατική συνεργασία σε καλλιτεχνικές παραγωγές και πολιτισμικές δράσεις, εφαρμόζοντας τις αρχές του ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού. Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου την περίοδο 2016-2020.

ANASTASIA PAPADOPOULOU.jpg

Αντιπρόεδρος Εκπαιδευτικών Θεμάτων -  Δρ. Αναστασία Παπαδοπούλου

Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ, Αρχιτέκτων Τοπίου ΑΠΘ. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό 'Αρχιτεκτονική Τοπίου' του Α.Π.Θ. από το 2005. Έχει διδάξει μαθήματα του επιστημονικού πεδίου ‘Αρχιτεκτονική Τοπίου’, στα Τμήματα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2018-2019) και του ΑΠΘ (2019-2021). Έχει πολλαπλές συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα, συνέδρια και εκθέσεις. Είναι μέλος, μεταξύ άλλων, του ΤΕΕ-ΤΚΜ, του ΣΑΘ, του ΕΙΑ και συμμετείχε ως μέλος σε κριτικές επιτροπές αρχιτεκτονικών διαγωνισμών. Παράλληλα με την επαγγελματική της ενασχόληση, ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Το 2009 ίδρυσε με τη Βανέσσα Τσακαλίδου το γραφείο 40.22.Architects, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το ερευνητικό και εφαρμοσμένο τους έργο έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμα συνέδρια και διαλέξεις, σε εκθέσεις, καθώς και σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις, περιοδικά και ιστότοπους και έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.

KONSTANTINOS XOUNTAS.jpg

Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας -  Κωνσταντίνος Χούντας

Αρχιτέκτων (Πανεπιστήμιο Πατρών) και Αρχιτέκτων Τοπίου (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), μέλος του ΤΕΕ. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, ασχολούμενος με έργα που αφορούν στο σχεδιασμό και στην κατασκευή κτιριακών έργων (κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι κτλ.) και έργων αρχιτεκτονικής τοπίου (κήποι, δημόσιοι χώροι, αποκαταστάσεις τοπίου κτλ.). Ακόμη, ασχολείται με μελέτες μεγάλης κλίμακας όπως μελέτες τοπίου, χαρτογραφήσεις, ανάλυση δεδομένων κτλ.. Τέλος, ενδιαφέρεται για την οικολογία, τη διατήρηση του φυσικού τοπίου και την αστική αειφορία, παρουσιάζοντας εργασίες σχετικές με μελέτη τοπίου, πρόληψη και διαχείριση, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών και της χωρικής ανάλυσης.

ALEXANDROS BADOGIAS.jpg

Ταμίας -  Αλέξανδρος Μπαντόγιας

Αποφοίτησε από το Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει Μ.Δ.Ε. στην Αρχιτεκτονική Τοπίου από το ίδιο πανεπιστήμιο. Του απονεμήθηκε το βραβείο Αριστείας ΑΠΘ (2017) και έχει συμμετάσχει σε μελέτες, διαγωνισμούς και εκθέσεις Αρχιτεκτονικής και Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Από το 2021 εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την έρευνα νέων τεχνολογιών και τη συμβολή τους στην Αρχιτεκτονική Τοπίου.

AIMILIA SKOURA.jpg

Μέλος -  Αιμιλία Σκούρα

Αρχιτέκτονας Τοπίου, σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής με μεταπτυχιακές σπουδές Master in Landscape Architecture (M.L.A) από το Πανεπιστημίου Εδιμβούργου. Από το 2019 εργάζεται σε ιδιωτικά και δημόσια έργα πρασίνων που περιλαμβάνουν, ιδιωτικές κατοικίες, δημόσια πάρκα, ξενοδοχεία και έργα υποδομής. Έχει εξειδικευτεί σε έργα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα με λύσεις βασισμένες στη φύση.  Εθελοντικά είχε ασχοληθεί καταθέτοντας σχέδια διαμόρφωσης θεραπευτικών κήπων για παιδιά με αυτισμό. 

Μέλη του Συλλόγου

Ο Σύλλογος συγκροτείται από τακτικά, έκτακτα, επίτιμα και δόκιμα μέλη.


Α. Τακτικά μέλη είναι Έλληνες ή αλλοδαποί, κάτοχοι διετούς μεταπτυχιακού διπλώματος στην αρχιτεκτονική τοπίου ή βασικού πτυχίου αρχιτεκτονικής τοπίου ξένου Ανώτατου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, αναγνωρισμένου αντίστοιχου ή ισότιμου προς πτυχίο Ελληνικού Ανώτατου Πανεπιστημιακού  Ιδρύματος.


Β. Έκτακτα μέλη είναι Έλληνες ή αλλοδαποί, κάτοχοι μονοετούς μεταπτυχιακού στην αρχιτεκτονική τοπίου, είτε βασικού πτυχίου αρχιτεκτονικής τοπίου τουλάχιστον 4ετούς φοίτησης, Ελληνικού Ανώτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος ή ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής με τουλάχιστον 2 χρόνια εξάσκησης του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα τοπίου.


Γ. Επίτιμα μέλη είναι Έλληνες ή αλλοδαποί που διακρίθηκαν στον κλάδο της αρχιτεκτονικής τοπίου ή που πρόσφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στους σκοπούς και τις επιδιώξεις του Συλλόγου.


Δ. Δόκιμα μέλη είναι φοιτητές μεταπτυχιακών ή προπτυχιακών σπουδών στην αρχιτεκτονική τοπίου πανεπιστημιακών ή τεχνολογικών σχολών, που η ολοκλήρωσή των σπουδών τους τους δίνει το δικαίωμα εγγραφής ως τακτικά ή έκτακτα μέλη.

Το Μητρώο μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΤΟΠΙΟΥ

Δημητρίου Ψαθά 10, Μελίσσια

15127, Αττική

Email: info@phala.gr

Tηλ - Fax : 210 6136246

bottom of page