© 2018 Panhellenic Association of Landscape Architects

 By FM Studio

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος - Κατερίνα Γκόλτσιου

Η Δρ. Αικατερίνη Γκόλτσιου είναι Πτυχιούχος Γεωπόνος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Αρχιτέκτων Τοπίου (M.L.A. University of Edinburgh) και διδάκτορας στη Γεωγραφία (Παν/μιο Αιγαίου). Είναι Πρόεδρος του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου), μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, του ΙFLA (International Federation of Landscape Architects) και της Επιτροπής Τοπίου του ΥΠΕΚΑ.


Από το 1997 έως σήμερα διατηρεί γραφείο μελετών Αρχιτεκτονικής Τοπίου στην Αθήνα και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μελετών Αρχιτεκτονικής Τοπίου στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα. Οι δραστηριότητες της επεκτείνονται στο σχεδιασμό δημοσίων υπαίθριων χώρων (πάρκα, πλατείες, πεζόδρομοι, πολιτισμικοί χώροι, αθλητικοί χώροι), στην διαμόρφωση ιδιωτικών χώρων, στην αποκατάσταση τοπίου (λατομείων, έργων οδοποιίας, εξυγίανση ρεμάτων, κ.ο.κ.) και στις μελέτες αξιολόγησης του τοπίου. Είναι συνέταιρος του γραφείου AGRODESIGN, με στόχο την προώθηση του αγροτοτουρισμού και την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών αρχιτεκτονικής τοπίου και σχεδιασμού αγροτοτουριστικών μονάδων.


Είναι εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια Ελεύθερων Επαγγελματιών και Δημοσίων Υπαλλήλων, με θέμα το τοπίο και την αρχιτεκτονική τοπίου. Έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, σε συνέδρια με κριτές και έχει ασχοληθεί με την συγγραφή βιβλίων για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει ως project manager και επιστημονικός σύμβουλος σε ερευνητικά προγράμματα της Ε.Ε. με γενικότερο αντικείμενο την ανάλυση του τουριστικού τοπίου, την χαρτογράφηση και εκτίμηση του τοπίου μέσω ποιοτικών και ποσοτικών μεθόδων και εργαλείων, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των φορέων για το τοπίο με στόχο την ανάδειξη και προστασία του.

Αντιπρόεδρος Εκπαιδευτικών Θεμάτων - Αγγελική Παρασκευοπούλου

Η Δρ. Αγγελική Παρασκευοπούλου, είναι επίκουρη καθηγήτρια του Εργ. Ανθοκομίας & Αρχ. Τοπίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στο εξωτερικό και στην Ελλάδα ως αρχιτέκτονας τοπίου και γεωπόνος με αντικείμενο το σχεδιασμό και τη διαχείριση χώρων πρασίνου συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Κήπου. Μεταξύ άλλων η έρευνά της έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση των αναγκών διαφόρων κοινωνικών ομάδων, την ανάδειξη και προστασία ιστορικών περιοχών, τη χρήση και διάδοση αυτοφυών φυτικών ειδών, καθώς και τον αειφόρο σχεδιασμό υπαίθριων χώρων.

Αντιπρόεδρος Επαγγελματικών Θεμάτων - Νερατζία Τζώρτζη

H Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αν. Καθηγήτρια και Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις, Πάφου. Έλαβε το Διδακτορικό της σε θέματα Αστικού Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής Τοπίου από το University of Newcastle Upon Tyne (UK) και το πτυχίο της από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Αντιπρόεδρος Επαγγελματικών Θεμάτων του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του LE:NOTRE, Μέλος της IFLA και του Landscape Institute. Έχει διδάξει σε διάφορα Ευρωπαικά Πανεπιστήμια ενώ είμαι επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και στο ZUST University της Κίνας ενώ έχει συμμετείχε στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του Προγράμματος Ολυμπιακών Αναπλάσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στην αποκατάσταση του Τοπίου στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ. Έλαβε Τιμητική Διάκριση σε Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό της UIA και 3ο Βραβείο στην Πλατεία του Κάστρου του Μιλάνου  και ήταν συντονίστρια της Μελέτης των Πατριαρχικών Κήπων της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη.

Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας - Λένα Αθανασιάδου

H Ελένη Αθανασιάδου είναι Γεωπόνος (BSc, MSc), Αρχιτέκτων Τοπίου (ΜΔΕ), Διδάκτωρ ΔΠΜΣ Αρχιτεκτονική Τοπίου, ΑΠΘ και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) του Τμήματος Γεωπονίας, ΑΠΘ, συνδιδάσκουσα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα του Τμήματος Γεωπονίας, Τμήματος Αρχιτεκτόνων και του ΔΠΜΣ Αρχιτεκτονικής Τοπίου, ΑΠΘ. Υπήρξε εργαστηριακός συνεργάτης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ, 2005-2006 και του ΤΕΙ Καβάλας, ΣΤΕΓ Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου, 2006-2008. Έχει συνεπικουρήσει την υλοποίηση 15 προπτυχιακών διατριβών του Τμήματος Γεωπονίας με αντικείμενο την αρχιτεκτονική τοπίου. Συμμετείχε (είτε ως απλός συμμετέχων είτε ως διοργανωτής) σε workshops και αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς (έχει κερδίσει μία διάκριση) με θέμα το τοπίο. Μεταξύ 2002-2015 συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα με θέμα την φυτοπροστασία, τη βιολογική γεωργία, την αρχιτεκτονική τοπίου και την ανάπλαση αστικών και περιαστικών περιοχών. Είναι συν-συγγραφέας δύο βιβλίων (βιολογική γεωργία και σχεδιασμός χρήσεων γης) και ενός κεφαλαίου σε βιβλίο (η ανθεκτικότητα του περιαστικού τοπίου). Έχει δημοσιεύσει δύο εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, δέκα εργασίες σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και οκτώ εργασίες σε πρακτικά εθνικών συνεδρίων. Στη διδακτορική της διατριβή ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό και την εφαρμογή δεικτών οικολογίας τοπιού στο περιαστικό τοπίο. Είναι μέλος του ΠΣΑΤ, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, του IALE, του LE:NOTRE Institute και του EUCALAND.

Γενικός Γραμματέας - Αντρέας Νάσσος

Ο Αντρέας Νάσσος είναι designer με μεταπτυχιακό δίπλωμα αρχιτεκτονικής τοπίου και πτυχίο γεωπονίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου.

Η επαγγελματική του εμπειρία την περασμένη δεκαετία αφορά κυρίως έργα αρχιτεκτονικής τοπίου μικρής και μεσαίας κλίμακας, σχεδιασμό και κατασκευή για κατοικίες, επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και έργα ανάκτησης τοπίου. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα είναι ενεργός σε πρωτοβουλίες που περιέχουν περισσότερη κοινωνική συμμετοχή, όπως συνέδρια, workshops και διαγωνισμούς. Τα βασικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν την αειφορία, την οικολογία, την προστασία και ανάκτηση φυσικών ενδιαιτημάτων, τις αστικές παρεμβάσεις, την αναβάθμιση χώρων εργασίας με χρήση πρασίνου και τις καινοτόμες λύσεις πρασίνου.

Ταμίας - Μένια Μπασιάκου

H Μένια Μπασιάκου είναι Γεωπόνος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Αρχιτέκτων Τοπίου (Μ.Δ.Ε. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Είναι Ταμίας του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου, μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και έχει συμμετάσχει σε μελέτες διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων. Μεταξύ των ερευνητικών ενδιαφερόντων της συγκαταλέγονται θέματα του οικολογικού σχεδιασμού και της αειφόρου ανάπτυξης του τοπίου, ενώ παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα ασχολείται με το γραφιστικό σχεδιασμό και την αναζήτηση νέων μέσων οπτικής επικοινωνίας.

Μέλος - Ελένη Σπυροπούλου

Please reload

Μέλη του Συλλόγου

Ο Σύλλογος συγκροτείται από τακτικά, έκτακτα, επίτιμα και δόκιμα μέλη.


Α. Τακτικά μέλη είναι Έλληνες ή αλλοδαποί, κάτοχοι διετούς μεταπτυχιακού διπλώματος στην αρχιτεκτονική τοπίου ή βασικού πτυχίου αρχιτεκτονικής τοπίου ξένου Ανώτατου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, αναγνωρισμένου αντίστοιχου ή ισότιμου προς πτυχίο Ελληνικού Ανώτατου Πανεπιστημιακού  Ιδρύματος.


Β. Έκτακτα μέλη είναι Έλληνες ή αλλοδαποί, κάτοχοι μονοετούς μεταπτυχιακού στην αρχιτεκτονική τοπίου, είτε βασικού πτυχίου αρχιτεκτονικής τοπίου τουλάχιστον 4ετούς φοίτησης, Ελληνικού Ανώτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος ή ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής με τουλάχιστον 2 χρόνια εξάσκησης του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα τοπίου.


Γ. Επίτιμα μέλη είναι Έλληνες ή αλλοδαποί που διακρίθηκαν στον κλάδο της αρχιτεκτονικής τοπίου ή που πρόσφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στους σκοπούς και τις επιδιώξεις του Συλλόγου.


Δ. Δόκιμα μέλη είναι φοιτητές μεταπτυχιακών ή προπτυχιακών σπουδών στην αρχιτεκτονική τοπίου πανεπιστημιακών ή τεχνολογικών σχολών, που η ολοκλήρωσή των σπουδών τους τους δίνει το δικαίωμα εγγραφής ως τακτικά ή έκτακτα μέλη.

Το Μητρώο μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΤΟΠΙΟΥ

Δημητρίου Ψαθά 10, Μελίσσια

15127, Αττική

Email: info@phala.gr

Tηλ - Fax : 210 6136246