top of page

Milano Design Film Festival Greece - Athens 2-8 Νοεμβρίου 2020

Εβδομάδα προφεστιβαλικών μίνι-εκδηλώσεων


Το Milano Design Film Festival Greece - Athens πραγματοποιεί μία σειρά προφεστιβαλικών δράσεων στις 2 - 8 Νοεμβρίου, υπό τον τίτλο «Design in Film around the city of Athens».


Aν και, όπως όλα δείχνουν, το 2020 θα μείνει στην ιστορία ως έτος απουσίας της παρουσίας, ειρωνικά είναι η χρονιά που ανέδειξε τη βασική, ενστικτώδη μας ανάγκη για φυσική επικοινωνία.  


Για το λόγο αυτό, το Milano Design Film Festival Greece στην Αθήνα, που εξαιτίας της επιδείνωσης της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί, μετέφερε την κυρίως διεξαγωγή του στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Μουσείο Μπενάκη το 2021, επέλεξε να συστηθεί στο ελληνικό κοινό το Νοέμβριο με μια εβδομάδα προφεστιβαλικών μίνι-εκδηλώσεων που  δίνουν μια πρόγευση του Φεστιβάλ και της φιλοσοφίας του. Οι περισσότερες από αυτές τις δράσεις θα γίνουν με φυσική παρουσία ή σε εξωτερικούς χώρους της Αθήνας, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ενώ κάποιες θα γίνουν διαδικτυακά. 


Oι μικρής κλίμακας αυτές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μια σειρά από χώρους της Αθήνας στις 2-8 Νοεμβρίου και περιλαμβάνουν: προβολές ταινιών, συζητήσεις, εργαστήρια, ποδηλατοδρομίες και περιπάτους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. 


 Όπως σημειώνει η καλλιτεχνική διευθύντρια του MDFF Greece Άννη Μαρκιτάνη, «βρεθήκαμε σε ένα δίλημμα: να παρουσιάσουμε όλο το πρόγραμμά του πρώτου μας Φεστιβάλ online, ή να μεταφέρουμε την φυσική διοργάνωση, ακόμη μια φορά, μέσα στο 2021;  Θεωρήσαμε πως στην περίπτωση του MDFF Greece η πρώτη γνωριμία με το ελληνικό κοινό απαιτεί την φυσική παρουσία του θεατή. Επιλέξαμε λοιπόν μια μέση οδό: να μεταφέρουμε το  Φεστιβάλ μας το 2021, όμως να συστηθούμε στο αθηναϊκό κοινό τώρα το Νοέμβριο, με μια εβδομάδα προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, ενδεικτικών της φιλοσοφίας του MDFF Greece, αξιοποιώντας την επιτρεπόμενη φυσική παρουσία στην παρούσα φάση (9 άτομα ανά συνάθροιση) και συμπεριλαμβάνοντας και το διαδικτυακό πλαίσιο-ως εναλλακτική όμως, όχι ως λύση».  

Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους εξής φορείς: 

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (στο πλαίσιο της Ημέρας Ιταλικού Ντιζάιν 2020,που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα με θέμα: “Σχεδιάζοντας το μέλλον. Ανάπτυξη, Καινοτομία, Βιωσιμότητα και Ομορφιά), Blue Cycle, Μουσείο Βορρέ, Ατελιέ Cycladon 8 (σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Διονύση Σοτοβίκη), Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σχεδιάζοντας τη ζωή στο διάστημα#1#2), Architecture Kids Athens (AKA), Εργαστήριο ΠΟΙΩ Δ.ΑΘΗΝΑΙΩΝ, Σεράφειο, Typical Organization for Standards & Order, Εσπερινός (σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Εύη Σουγκάρα), InMind Headquarters & Showroom (Future of Work Design Week σε συνεργασία με την Archisearch & Design Ambassador), Shila Hotel και European Cultural Center. 


*Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών προτείνουμε την άμεση εγγραφή (η είσοδος είναι δωρεάν)


Λόγω των συνθηκών και του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών στις εκδηλώσεις (έως 8 άτομα), οι συζητήσεις πρόκειται να μαγνητοσκοπηθούν και να δημοσιοποιηθούν εκ των υστέρων στον ιστότοπό https://mdffgreece.com/ και στα κοινωνικά μας δίκτυα για να είναι προσβάσιμη η πληροφορία στο ευρύ κοινό.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page